SaraSwiss

Tjugoett, Finlandssvensk, Student & Campus Helsingborg

Fin fin fin, mamma!

Kategori: Allmänt

Dagen har känts som en krabbisdag. Varför? - Jo mamma har snarkat i princip hela natten plus lite prat i sömnen, vilket resulterade i dålig sömn för min del. Mitt i allt saden hon: "fiin, fiin, fiiin!" Jag svarade: "Vad?" Mamma sade: "Så fin klänning du prova just!". Haha jag började gapskratta och mamma vaknade sådär halvt yr. Jag sov därmed endast fem timmar inatt, vilket kanske inte är optimalt när man har en IKEA-dag planerad framför sig. Hur som helst gick det bra på Väla och lägenheten känns betydligt mer mysig nu. Det enda vi inte fick köpt idag var väl en tv. Kanske jag klarar mig utan ännu en tid. 
Lite grekisk mat. Mamma förstod inte alls vad som ingick i lunchmenyn. Jag suckade och himlade med ögona som en tonåring åt henne. Hur svårt kan det vara liksom?
För att lugna ner sig efter en shoppingdag med jobbiga mig köpte mamma en flaska rött och ett paket tobak. Okej då, även en matkasse på det.
Nu läser hon lite i sin trevliga bok efter en supergod efterrätt à la Sara. 
Ikväll ska vi äta fisk med grönsaker och dricka vin. Nu är mina skåp fyllda med godsaker från Finland. Hur gott är inte karelska piroger? För att inte tala om müslin, rågbröden, knäckebröden, surskorporna och chokladen. Ja just det, finsk glögg hämtade hon också (21%, party!). Vi får se vad som händer i morgon. Det blir ju redan sista dagen i Helsingborg... kanske ändå en kort färd över till Helsingör eller en visit till Lund? Återstå att se.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: