SaraSwiss

Tjugoett, Finlandssvensk, Student & Campus Helsingborg

Utomhusfika

Kategori: Allmänt

Den här dagen har jag lagat ugnspannkaka igen, med skinka och morot. Före lunchen sprang jag en runda och sedan var det direkt dags att börja laga lunchen. Så nej, jag har inte ännu duschat! Men vad gör det, för mamman frågade om jag ikväll kommer med och prövar hennes Hula-hopp-Zumba timme i cirkustältet i Payerne! (Vi har förut talat om att jag borde följa med någongång.)
Det enda jag fasar lite för är att använda hulahula-ringen. Men nu när den timmen har slagits ihop med Zumba timmen kanske jag inte behöver använda hula-hulan..? Nå, skall bli roligt att se vad det går ut på i alla fall! Och jag har inte varit på Zumba sedan januari så det är väl dags att shakea lite ass!
Lillan hade spontant bjudit sina vänner hem till oss på eftermiddagen. Idag var jag den enda "vuxna" i huset så efter arrangemang med telefonsamtal hit och dit resulterade det i att vi var 2 extra töser vid fikan, som åts utomhus i det härliga vädret!
När man går på bjudning skall man ha någonting med sig. En chokladkanin (påskhare) och popcorn var vad flickorna hade hämtat.
Plötsligt ser jag att två hängmattor är ute i trädgården. Vad fint!
Nu borde jag faktiskt ta mig i kragen och läsa franskaboken... À bientôt!

Samma på svenska

Kategori: Allmänt

Förra inlägget var alltså inte skrivet av mig, utan av Löjjken med franska som modersmål, så tyvärr är jag inte sådär begåvad på franska än. Je suis désolée! Helgen var i alla fall helt otroligt lyckad! (Som ni säkert såg på bilderna.) Lausanne är bara en så sjukt fin stad att jag vill bo där! Suck. Men kanske det gör gott med det här kontrasten jag har, dvs. att åka bort på helger och sen komma tillbaka till "verkligheten" och vardagen i Salavaux igen. (Fastän den riktiga verkligheten är hemma i Finland...) Salavaux är ju fint i sig, men lyxen med Lausanne är att Alperna är mycket närmare, sjön är mycket större och staden är ju stor. Det finns så mycket mer att göra där. Som till exempel att vi helt spontant bestämde oss för att vi kan äta den lilla fikan ute på en pédalo i sjön. Så vi betalade 24 frang och trampade iväg. Lite absurt att jag satte mig ner i en liten båtliknande sak och trampade iväg mitt ute i stora sjön, utan flytväst och allt. Men idéen var génial. Att ligga där och sola i sjön med en utsikt som är obeskrivlig, samt äta en croissant och helt enkelt njuta av nuet.
Känns lite som om jag lever in en färgglad såpbubbla som snart kommer spricka, för jag menar, kan man ha sån tur som jag haft? Kan det kännas så här bra? Senast jag hade samma fiilis så sprack den pladask och man vaknade upp till den dystra verkligheten, like a punch in my face. Fastän mina inlägg har varit superpositiva så är ju inte livet så enkelt ändå. Jag går nog och tvivlar på många saker, som t.ex. framtiden. Vad ska det bli av mig? Vad ska jag göra på hösten? Kommer jag bli antagen till någon skola? Vart? I ett annat land eller i Finland? Vad skall jag prioritera under min Schweizvistelse? Grubbelgrubbel...
Bild från söndagskvällen i Lausanne vid 18-tiden. Längs med sjön var det hela tiden folk som motionerade förbi en. Jag hade faktiskt med mina joggingkläder men tror ni att det blev av att fara och jogga? Fick nog lust att göra det när jag såg alla andra som var aktiva. Mais c'était plus tard parce que je prendrais le train et mangerais la soupe.
.
Fotografen har mycket mer professionella bilder av samma vyer i Lausanne. Kanske han kan skicka några till mig och så kan jag dela dem med er på bloggen. För som han skrev i förra inlägget, så är det otroligt vackert vid Genévesjön eftersom det är så många olika färger som speglas vid vattnet vid olika tidpunkter.
Solnedgången, ja, det finns inte ord för hur vackert det är!
Ett exempel på en bild som Loïc antagligen har en bättre version på... Men jag vill nu bara ge lite bildbevis på hur somrigt här är!
Min måndag har varit bra. Efter att ha skickat alla flickor till skolan på morgonen blev det dags för städning. Dammade mattorna, dammsög trapporna samt nedersta och mellersta våningen och torkade golvet. 1,5 timme tog det. I morgon är det dags för barnens och min våning. Det brukar ta längst tid! So wish me luck.
I morgon får jag följa med när flickorna skall klippa håret i Westside, Schweiz största köpcenter. Borde köpa nya skor åt mig! Och jeans, plötsligt har två av mina jeans hål. Min nya schweiziska kropp har väl lyckats slita sönder mina byxor. Muntert.
Sedan kommer vi till en bild från idag. Brukar ha bilen på måndagar men idag var jag utan, så jag kollade upp tågtidtabeller från Avenches till Fribourg. Och så glad jag blev, för Avenches är lite närmare än Faoug och Avenches har flera tågförbindelser än vad Faoug har, så kl. 19.10 tog jag tåget från Avenches för att därifrån åka via Murten (vart jag brukar köra) och från Murten till Fribourg. På vägen dit stannade jag uppe på bron och fotade N'espresso fabriken, för det doftade så starkt här uppe. Det doftade kaffe.
Bron är ovanför motorvägen. En lastbil som kom körande mot mitt håll tutade när jag stod och fotade, oj då, ursäkta, störde blixten din sikt? För det måste ju ha varit åt mig den tutade.
Det är såna här landskap jag bor vid. Längs med åkrarna finns traktorvägarna/cykelvägarna där jag brukar cykla och jogga. Ni ser, det är vackert, men ganska lugnt och dött.
Hur kommer det sig att jag först i mars tar mig till Avenches tågstation? Den är ju både närmare och bättre än Faougs... Den här gången jag åkte tåg till Fribourg såg jag landskapen utanför tåget. Det börjar bli ljusa kvällar här. Tidigare har det varit kolmörkt ute vid 19-tiden men idag var det ljust och vackert. Så det blev inte så mycket läst av min franska bok under tågresan... Jag måste ju kolla på utsikten. Ehm.

Quand on fait la fête, on fait la fête!

Kategori: Allmänt

Samedi après midi, escapade en pédalo sur le lac léman depuis l'embarcadère d'Ouchy!!! 
Pédalo deux places avec parasol "NESTEA" what else?
Malgré une attaque de requin... Loïc a perdu son bras gauche mais il continue à
être content et à "pédaler" pour avancer sur le lac!
Publicité pour le nouveau Vanilla Latte de Emmi Swiss coffee brand.
Sara deux fois Contente comme toujours...
Séance de bronzage au milieu du lac Léman, assez incroyable pour
un mois de Mars le temps est tellement doux.
Photo artistique avec les pieds de Sara... Heureusement qu'il n'y a
plus de requin à cet endroit.....
Sara ne veut pas rentrer mais rester au milieu du lac et dormir sur
le pédalo!
Mais comme ce paysage est magnifique, chaque jour des couleurs
différentes... So AMAZING, tellement INCROYABLE !
Un garçon compétement fou.
Vive les néons du Mad club! Le plus grand club de Suisse
Ces ongles sont vraiment magiques ils brillent dans la nuit!
Quand on fait la fête, et bien on fait la fête, oui oui!
Sofia tu ne vas quand même pas boire tout ça?
Löjk et Simon.
OMG il a 75 ans... Et il fait encore la fête comme un jeune de 20 ans!
MAD CLUB
Sorry for Party Rockin avec Papi " MAX "
C'est son nom de clubber au Mad de Lausanne tout le monde le connait!
Dj Klaas est juste derrière Sara! On fait la fête sur le podium V.I.P et
ça c'est excellent!

Sagan om reflexen

Kategori: Allmänt

Nåjaa här har ni bilden på dagens lunch som jag skrev om igår, potatisen och morötterna med lite olja, salt och kryddor på (innan de lades i ugnen)!
Det fixade jag med den här manicken! Inget konstigt med det, som Anna skulle säga.
Och så korven på och sedan i ugnen ca 40 min. Den här korven är faktiskt riktigt god, är inte annars så förtjust i korv men Schweiz är ju känt för deras goda körvar. Hehe. Men den här saucisse à rotir ser ju ut som en orm, lite obehagligt.
Desserten, här kör vi oftast med frukt. Det tycker jag är bra.
Istället för att bara bära flickans saker hem från bussen tänkte jag att jag kan ju pröva dem och sätta dem på mig för en gångs skull. Väskan var oerhört liten. Flickan hamna dra bort den från mina armar när jag skulle ta av den. Jag såg ganska fjantig ut, hehe. Jag har också hennes reflex-halsband på. Själva fotot är taget med telefonen, sedan har jag fotat det med min kamera, därav kvaliteten! Gick alltså hem såhär från busshållplatsen. När jag hämtade hem flickan efter lunchen ville hon att jag skulle berätta en historia (vi har som tradition att höra på musik från min telefon eller att jag hittar på en saga och berättar den för henne) och idag handlade historian om prinsessan Gloria och hennes föräldrar Gabriel och Gabriella. Gloria älskade solen och månen, allt som lyste gjorde att hon blev glad. Hennes yrke blev sedan att laga reflexer i alla dess former åt barn. Det slutade faktiskt med att hon lagade reflex-klänningar! Flickorna som beställde klänningar av Gloria kunde endast välja färg på knapparna på klänningen, för reflexen var ju silver- och gulfärgad punkt slut!
Vet inte hur jag kommer på såhär bra historier... borde börja skriva ner alla så att de finns dokumenterade tror jag... Eller vad tycker ni?

Dj Klaas

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag skall komma med idag. Vad jag gjort under dagen? Det är inte så värst intressant... nåja, kan ju berätta att jag har hushållet för mig själv denna vecka under min jobbtid. Det har gått riktigt bra måste jag säga. Idag var det ganska lätt eftersom jag bara behövde värma färdig lasagne till lunch. Fastän jag stekte squash, paprika och kokade morötter till. Lasagnen var riktigt god med lite kryddor på. Eftersom det är onsdag har jag ju igen kört till Murten några gånger. Måste säga att det är så himla irriterande med alla traktorer som kör här i byarna!!! ÅÅH de kör ju endast 40 km/h på 80 vägarna! Så kommer det en massa bilar emot så man måste ha tålamod innan man kan köra om. Alltid samma suck när man ser att en traktor kör framför en i samma fil.
I morgon skall jag laga pommes frites med saucisse à rotir avec des carottes. Det kommer ta sin tid, ni vet, skala potatisen och morötterna och allt det där.
Kan ju berätta att helgens planer är att åka till Lausanne! På lördag har Loïc fixat Sofia, Timea och mig på listan till Mad Club i Lausanne. Vi drar dit med hans bror och det är gratis inträde för oss (bara vi befinner oss där före kl. 23). Skrattade lite när Sofia svarade: "Jojo men då ser vi till att vi är där före 23 då!" Haha, lycka till, hur skall det lyckas? Sofia och jag håller ju noll koll på tiden när vi är tillsammans. Dj Klaas står för musiken, han är ju då känd för Guru Josh Project - Infinity! Så om allt går som planerna drar jag iväg på fredag och stannar till söndag. Det är kul när helgerna oftast känns som semester! Man är liksom på resa fortfarande.


Dj



D

Ariel, Törnrosa, Jasmine och Askungen

Kategori: Allmänt

Igår då jag var på franska kurs i Fribourg snöade det! Tänkte på alla statusar finländarna hade om att det snöade i Finland. Well, it did here as well. Men inte i Murten eller i Salavaux, som tur. Det har varit regnigt sedan söndag, men på förmiddagen klarnade det upp. Så jag har kunnat sitta utomhus en stund idag.
Trevligt att franska inträdesboken handlar om en massa flummiga drömmar, det gör inte boken så mycket lättare då man dessutom måste slå upp vartannat ord... Är kanske på sidan 40 nu och har haft boken sedan januari.... Motivationen är på topp!
Efter spätzli och bacon åkte flickorna lite rullskridskor, före det var dags att gå till skolan igen.
Sedan var det dags för lite högläsning på franska. Kan ni tänka er, i en och samma bok var det fyra olika Disney prinsess-sagor!
Gick på en halvtimmes promenad före lunchen och hittade en snäcka vid sjön. Så jag tog hem den. Kommer säkert slänga den snart men kände att jag måste ta snäckan till mitt rum som prydnad.

Murten-Fribourg... Fribourg-Murten... (Avenches)

Kategori: Allmänt

Lite måste jag ju festa på lördagskvällen, jag var faktiskt hemma på fredagen och på barnkarneval på lördag.
Fotot visar då utsikten från Timeas hus, dvs. Murtensjön. Hurrrja bra foto det här annars!
Killen som ligger på golvet var trevlig, men gud så berusad. Han bankade huvudet på allt han fick syn på. Sedan mobbade han också vårt vin. (Som Anna köpte medan hon var här men inte drack upp!!!)
Pinoit Noir et du fromage. Helt franska av oss.
Idag har det varit dåååligt väder. Timea och jag sov till kl. 14. Helt passligt med tanke på att vi tog morgontåget kl. 06.02 från Fribourg. Här följer hon mig till tågstationen lite före 19-tiden. Igår var vi på en Irish Pub som jag tyckte var riktigt bra, och sedan på Rock Café där de spelade bra musik. Men vi fick lov att sticka därifrån före det stängde... ni vet, äventyr äventyr!
Timeas värdfamilj var trevlig. Jag var riktigt bortskämd igen, fick god lunch med gott sällskap! Vi talade dessutom mycket franska under helgen, pluspoäng för det! Timea är jätte duktig på franska. Blir ju lite avis. Här är vi lite smårotiga såhär på söndagkväll efter en krognatt...

Confetti & Carnaval

Kategori: Allmänt

Dagen borjade med orkestermusik utanfor aldringshemmet mitt emot det gula huset jag bor i. Det ar ju karneval i Avenches nu och Avenches egen karnevalorkester spelade langs med gatorna i Salavaux.
Killen sade Bonjour.
Alla hade fiilis. Kankse for att de drack och rokte och njot.
Utanfor Salavaux hangstalle, restaurangen Le trois Suisses var det folksamling av byborna som kollade pa den valdigt seriosa orkestern. Haha.
Minstingen i karnevaltaget inne i Avenches, hennes klass forestallde historien om rodluvan.
Guldconfettiregn.
En annan av de 1oo orkestrarna.
En medlem av orkestern i blatt.
Mellersta flickans klass hade Roger Federer som tema.
Hihi sota figurer.
Aldsta flickans klass var cromagnon-manniskor. Har med mammuten.
Lite dansoser till sin orkester.
Sot kille i klanning.
Avenches orkester igen da. Undrar hur manga promille de har har. Hehe.
Jag var full av confetti efterat.
Sota fiskar.
Federer x 2o.
Federer och frun Mirka. Eller var det Milka? Hah...
Lite tivoli efterat.
Och slutligen fick jag se rumpor. Inte sa daligt slut pa dagen. Om ni undrar varfor inlagget inte har prickar pa a och o ar det for att jag befinner mig hos min ungerska au pair van i Morat. Vi ar pa vag till Fribourg for att festa. Hejda ha en bra lordag!

Bacalhau

Kategori: Allmänt

Fredag fredag fredag. Varma fredag. Jag har jobbat nästan hela dagen. På lunchen idag var hela familjen samlad runt bordet och tillsammans med mamman fixade vi portugisisk middag. Så det gällde att skala 23 potatisar och ca 8 morötter till bacalhauen. Efter lunchen var det mycket kärl att diska! Efter att det var gjort tog jag min franska inträdeslitteratur med mig ut i solen.
Körde alla till cirkusskolan på eftermiddagen och medan den yngsta tränade satt vi andra tre ute och njöt. Flickorna spelade spel och jag fixade måndagens franska läxa. Jeje ledig helg.
Solceller, aktivera er tack! Aaah.

Trivs som fisken i vattnet

Kategori: Allmänt

Efter att ha varit i Schweiz i mer än 2 månader kan jag konstatera att jag trivs här. Har sagt det hundra gånger, men landet är så vackert! Joggade 18-tiden idag vid solnedgången, det passade med Coldplay - Paradise låten då himlen skiftade i rosa och blått bakom bergen och 7 flygplan flög högt uppe i luften och vinden var mild. Jag hade lust att bara snurra runt, hjula lite och vifta med händena i luften. Haha. Och skulle man göra det skulle det inte ha någon skillnad, för här känner man ingen!
Få se hur länge den här positiva attityden till landet håller i sig, hur som helst lockar inte Finland just nu. Fick nästan panik idag, shit, jag har redan varit här 2 månader... snart skall jag ju hem igen. Urk på burk. Men det bästa är ju att när jag kommer hem är det den bästa säsongen i Ekenäs. Vår-sommar!!! Grill-förfester med vännerna, familjen och så klart lonkeron!!! Saknar lonkeroooo... and also the best place on earth, Stockudden.

In the name of art part 2

Kategori: Allmänt

Försenad bild, men här är den goda fonduen från fredagen.
Le petit déjeuner.
Teckningen är färdig och hänger på flickans dörr.
Igår medan jag var på franskakurs hade flickan gjort en likadan teckning helt själv som hon gav åt mig, så att jag också skulle få en teckning på min dörr!
Vädret är jätte fint idag, till helgen har de lovat 18 grader varmt! Härligt. Då har flickorna karneval i Avenches så det gäller väl att åka dit och titta. Karnevalerna är stora happenings här i Schweiz. Confetti-regn inväntas.

In the name of art

Kategori: Allmänt

Vid jobbdagens slut var yngsta flickan plötsligt klädd i målarrocken och hade förberett materialen som behövdes till ändamålet. Jag frågade om jag får vara med, det såg faktiskt lockande ut att måla lite. Jag tog på min Picassodräkt och satte igång. Inte för att jag kan rita men att...
Tadaa our masterpiece, but not really done yet.

"Life is too short to be quiet"

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma i Salavaux efter helgen i La Tzoumaz. Cyklade i mörkret igen, det är så kul med mycket saker och att sen ännu ha en ficklampa i ena handen medan du ska bromsa med andra handen då cykeln inte har fotbroms. I väntan på ljusare tider!
I Loïcs stuga bjöds det på fågelmat. (Nä, de sista fondue-brödbitarna fick fåglarna.)
En promenad till stället där en legendarisk schweizare Farinet hyllas än idag av kända personen som t.ex. Zinédine Zidane och Dalaï Lama. Personen som hyllas fixade fake-pengar åt de fattiga under andra världskriget, om jag minns rätt. Väl uppe vid hans topp fanns en massa ordspråk och filosofiskt djupa meningar. Jag forstod ju inte så hemskt mycket. Men det var vackert.
Där är något slott i Valais då!
"Varje nyckel man hämtar är ett fängelse man öppnar."
Sedan fick man skriva en hälsning eller något visdomsord. Jag hade ju väldigt bra fantasi. Puss puss.
Jaaa titta han har besökt platsen. Fotot är "omattu" till Gustav.
Alperna syns inte så bra där i bakgrunden... konstigt när ändå fotot är taget med min superduper kamera.
På vägen till hängbron. Vi gick nog flera kilometer och på branta små vägar högt upp i bergen så man fick ju lite motion i alla fall. Passade bra med ett besök till badena efteråt!
Öhm.. typ någo stenar som bergsklättrare sätter upp för att visa vägen åt andra. Eller hur var det?
Med blicken rakt mot alperna tog vi oss över bron. Det var ju då endast jag som inte vågade titta ner. Höjdskräck hejhej!
Duktiga milipojkar har byggt bron.
Lite posering då.
Monkey.
Ross Geller kom på besök och fixade pasta med lax. Inte illa!
Mögglig hamppare 2012.
Vid skidorten.
Ett försök att få en bild på Löjk. Man ser tyvärr bara lite av den svarta rocken.
Utsikten från stugan!

I just came to say hello!

Kategori: Allmänt

Allt bra här! Skall snart cykla iväg till tågstationen och sedan bege mig till Lausanne, för att sedan fortsätta resan mot bergen i La Tzoumaz! Vädret är vackert, dock inte lika varmt som när Anna var här. Men visst kan man sola för det! Det har man väl alltid tid för...? Igår var jag också till Lausanne, kvällen blev inte som planerat, men jag hade roligt ändå. Körde hem från tåget i Payerne kl. 00.20 och hade varit dödstrött redan i några timmar, men jag kom hem oskadd!
Inga nya bilder... tyvärr... men kan ju försöka fota mycket i helgen i stället! Trevlig helg, sup och svälj!

Clownparty

Kategori: Allmänt

Ett födelsedagsbarn firas i huset. När jag gick ner i morse för att göra i ordning frukosten hade jag sällskap av clowner. Vilken tur att jag inte lider av Clownskräck!
Ingen ugnspannkaka med bacon idag, utan plättar. (Same recipy, je sais.)
På väggen hängde dessutom alla födelsedagskort.
Och så kör vi ju till Murten 3 gånger på onsdag! Läraren var en timme försenad, så vi satt snällt ute i solen och väntade.
Fettooooohalvåret fortsätter! De fina vanilj-doftande ljusena (känner ni?) gav jag åt jubilaren.
Dropboxxx är långsamt. (Så när jag får bilder från när Anna & co var här och sedan vill lägga in dem på bloggen kommer de ju lite försenat... ) Bilden är då från karnevalen i Murten. Friiii som en fågel. Trallalallala.







P.S Angående clownerna, är lite besviken på dem, de skulle ju gärna ha fått hjälpa till lite idag. Jag har jobbat typ heeeela dagen, och de bara glodde tillbaka på en i köket. Hohho sånt schack hörni!!!

Mmmmjöl

Kategori: Allmänt

En bild på när jag vräker i mig vitt bröd, Jens fotade verkligen i det rätta ögonblicket, haha!
Har tillbringat dagen med att städa. Är som en gammal tant, får ont i ryggen och nacken!! Får se om jag orkar jogga idag... I så fall blir det väl en sen joggingtur. Happy feeling afterwards, as in the picture!




Tellement fatiguée. Mais ce n'est pas grave!
Fick en fin bild via Dropboxxx! Felix njuter i Schweiz!

Adjö

Kategori: Allmänt

Amfiteatern i Avenches. Finally fick man den på bild.
Karneval i Murten. Det var värre än Ekenäs marknad, ja men det kan man ju tänka sig! Men kul ändå, nästan alla var utklädda och så körde man karnevaltåg runt gatorna i gamla stan. Fastän det var lite snuskigt med fyllon som drack kanske tredje dagen i rad. Mamma Anna blev riktigt orolig!
Vi bestämde oss för att gå utanför området och hitta en restaurang där man kan äta i lugn och ro (och i solen såklart). Men just när vi gått ut för området märker vi att Felix solglasögon är borta! Han bestämde sig för att han inte behöver dem och slängde därför dem ner från vagnen. Vi gick tillbaka till området och sökte de nya solglasögonen. Felix var lugn och glad. Jag spanade efter dem på olika räck, ifall någon skulle ha hängt upp dem på ett räck. Et voilà. Ils étaient là! Vi gick nöjda ut från området än en gång då. Anna höll hårt om Felix solglasögon.
Starwars-barnet köper godsaker.
Orkestern. Vet inte om halva schacke hade baksmälla, det lät nämligen lite si och så!
Jens fick en skål med sallad.
Friterad vitlökskyckling...
Gunga gunga. Nästa gång jag ser pojken är han väl 1 år redan. Snyft! Men tackar Anna, Jens och Felix för en supernajs (fettnajs) helg! Systrarna von Trapp skiljs åt för några månader.

Ma soeur est folle!

Kategori: Allmänt

Felix mamma är lite galen. Därför var gårdagens blogginlägg en succé! Känner att jag inte riktigt kan prestera lika bra just nu. Glömde kameran i bilen när vi väl var framme i Yverdon-les-Bains!
Mirakelbarnet!
Neuchâtels uteservering i full gång. När jag var på samma plats med mamma & Co för ca 2 veckor sedan stod torget nästan tomt. Anna, Jens och jag har brännt oss! När jag var lite solbränd på fredagen förklarade Anna till Jens: "Men Saras solceller är ju aktiverade Jens, därför får hon snabbt färg!" Jepp, Anna vet nog bäst!
Felix tar en liten promenix medan Jens och Sara dricker kaffe och äter chokladbakelser. Vi kör HFHC aka high fat high carb! No low,low,low.. nonono, just high,high,high thank's!
En antik bild av familjen Krogell-Nöjd. (Jag är ju där i skuggan sen!)
Crazyiga Anna. Hon satt och mobbade mig hela kvällen medan vi åt på den marockanska restaurangen. Anna tog hastigt fram maracasserna ur hennes spexlåda och levererade igen. Maracas - Marocko sjöng hon!
Intressant paj.

Vi hade i alla fall tur med vädret

Kategori: Allmänt

Gästbloggare Anna
Man kan ju fråga sig varför den här bilden finns med. Men det är för att Felix blev livrädd för Sara när hon steg in i rummet i går kväll och här ler han nu första gången åt henne, vilket hon tyckte att var värt en bild.
Han är ju också värsta äppel nörden. Han älskar äppel i alla dess former. Ja, egentligen kan man säga att han tycker om de flesta frukter.

Efter en tur i bilen och diverse diskussioner angående kartor och vägskyltar (for the record: Anna is always right) anlände vi i Château d'Oex. Helt ljuvligt ställe. En liten alpby och härligt solsken på en perfekt liten terass. Alla fick vitt bröd och njöt. Felix fick ett par solglasögon, men dem hade han mer i munnen än på näsan.
En liten tågstation mitt i alpbyn. Tåget ser ni. Inget konstigt med det. I ett skede måste man köra på tågbanan. Intressant, som Sara skulle säga.
Vyn från den lilla staden. Fy fan vad fint!
Sedan blev det Gruyère. En härlig liten by och solen gassade på den här terassen så att nästan alla kläder flög av. Men då sade personlen till och vi fick klä på oss lite mer. Tydligen är inte schweizare inte lika frigjorda som fransmän.
Gangsta, badass Felix on the road again.
Sedan kom vi hem till Fribourg igen. Finfinfint.
Felix var med och det var full fest.
Systrarna von Trapp. Ni sku ha hört när vi sjöng The Hills are Alive där på gräsplätten på högra sidan. Det var så fint att en hel turistbuss stannade och klappade och bad om autografer.
Då gjorde vi som sig bör och satte oss ned på knä och utbrast viskande "Superstaaar".
Sara och två vägarbetare i Château d'Oex.
Chocolaterie - patisserie utanför vårt hotell, som för övrigt ligger på stadens gågata, Rue de Lausanne eller Lausannegasse, som den en gång i tiden hette.
This is what we in Finland call a fri höna. (Edit, Jens berättade nyss att det är en tupp.)
Sara poserar i den superfina, pittoreska, lilla byn Gruyére.
Badass super ganstas x 2.
Chokladfabrik.
Uppå väggen hängde bilder, men mången finer förgylld ram...
Chokladpaket på väggen.
Man fick äta praliner. Många. Jag mådde en aning illa efteråt.
Min kamera levererar. Den är ny och fin. Nästan alla bilder är tagna med den. Fettnajs. Jag skall bli en fotograf. Synd att dessa bilder är några av det bättre och att jag har tagit ett par hundra till...
Oli miten oli, nu har vi nyss ätit och sitter och inmundigar baccus bästa på hotellet. Det är fint i Schweiz. Livet ler. Men för att någon annan skall le måste jag nu sluta blogga. Annars får Sara och Jens allt för tråkigt. Jens vill redan lägga sig och klockan är 21.30 så jag måste börja köra lite stå upp komik nu innan alla somnar. Skall ta fram min maskeradlåda och börja spexa. Tack faster Kita för att du har lärt mig. Later.

Första mars och har inte hunnit sola med Anna...

Kategori: Allmänt

...fastän vi hinner under helgen. Det beror inte på att vädret skulle ha varit dåligt, utan jag hann inte träffa Anna med familj förrän ikväll kl. 21.28 (för att vara exakt) då jag mötte Jens vid tågstationen i Fribourg. Har skjutsat på ena flickan ända tills åttatiden ikväll så kunde inte heller delta i au pair träffen i Lausanne. Zut! Men det gör ingenting, befinner mig just nu i deras Penthouse-rum och njuter. På tåget skickade Anna meddelande att de fixar kvälls-snacks uppe på hotellrummet - ah perfekt, jag var ju hungrig som en varg.
Tidigare idag hemma med au pairfamiljen spelade vi Muminspelet som mamma hämtade som gåva åt barnen. Det var väldigt dramatiskt. Orättvist så att tårarna började rinna på motspelarna. Det värsta av allt var då jag gick bort en stund för att börja laga i ordning lunchen, och lät dem kasta tärningen för min del, för vad hände då? - Jo det vrålar; "Neeeej, Sara vann!!! Fusk, hon spelar ju inte ens själv nu!!!" Så det resulterade i lite mera tårar. Hemskt spel det där Muminspelet. Aldrig mer!






McDonalds besöktes under tiden vi spenderade i Payerne.

Hihi en kanin var också på plats.


Sedan dagens höjdpunkt, Anna, Felix och Jens!




Mosters lilla sötnos! Gulle, han ser exakt likadan ut bara att några cm längre och några glada kilon tyngre. Bamsekram. Skulle vilja sätta en smiley här men bra bloggar skall ju vara utan. Haha. I morgon när alla är lite piggare skall vi väl planera lite vad vi ska göra på de olika dagarna de är här. À tout à l'heure!