SaraSwiss

Tjugoett, Finlandssvensk, Student & Campus Helsingborg

Varför har jag börjat blogga då?

Kategori: Allmänt

Kan börja med att bekänna att jag inte tycker om långa blogginlägg, men tyvärr blir det här ganska långt!
Jag trodde aldrig att jag skulle börja skriva blogg men nu har jag en "orsak" att göra det, trodde aldrig heller orsaken skulle vara den som den är.
Blev alltså student våren 2011 med riktigt hyfsat betyg, så jag hade ju tänkt att jag nog antagligen kommer in till någon skola på hösten...
Jag läste till logopedi, tänkte att jag vill ha ett yrke som är intressant och med bra lön. (vem tänker inte så..?)
Ja, jag lånade inträdeslitteraturen och skrev anteckningar. Sedan läste jag på anteckningarna och hade inte riktigt gjort anteckningar till alla stycken som man skulle läsa. Jag sökte för säkerhetsskull också till biologi för att det hade jag skrivit i studentexamen och eftersom inträdeslitteraturen till stor del var den samma som gymnasieböckerna tänkte jag att jag säkert har chans att slippa in på biologilinjerna. Hmm... Men hur gick det då?
BlondiiiSara
Jag skriver biologi-inträdesprovet och undrar hur det var så svårt... det var ju massor av saker jag inte läst? ja, då hade jag läst de kapitlena man inte skulle läsa. BlondiSara!
Men en måndag i Åbo fick jag glada besked, jag kom vidare till intervju i logopedi, jag var heeelt chockad och mitt dåliga självförtroende fick en liten kick!!! Herregud mitt namn stod näst-längst-ner på listan av de 21 st. som kommit vidare. Heeelt otroligt!!! Det är ändå inte lätt att komma in till den linjen!
Så lite stolt fick man gå den sommaren och tänka att man kanske har sin framtid säkrad. En blivande logoped?




Resultatet skulle komma den 19 juli 2011... men nej, det kom istället måndagen den 11 juli ...Tidigare samma dag hade mina vänner skickat meddelande att det hade kommit brev åt dem från åbo akademi, jag visste att jag också skulle få resultatet när posteljonen kommer cyklande med posten. Posteljonen kom senare till oss så jag bestämde mig för att fara på länk först. Jag for på länk och tänkte hela tiden "snart får jag veta om min framtid, tänk om jag kommer in till logopedilinjen!!!"
När jag återvänder från länken är det första jag gör att gå efter posten, jag tänker: "hmm.. blir det biologi eller logopedi? Så öppnar man brevet och allt omkring en står stilla! "ÅA beviljar inte en studieplats åt dej pga så många sökande i år... blablablaaaaaaaa..." Åbo Akademi in my a** tänkte jag... fuck it...
Jag måste ha ett mellanår! WTF??? Det hade jag ju överhuvudtaget inte planerat!?!


Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer... tamtadam




Så det här kom helt oväntat och det kändes mycket jobbigt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Jag sökte upp mamma på gården och skrek åt henne att jag inte kom in till ÅA. Hon hörde inte först vad jag sa så jag svor och skrek ännu högre medan klumpen i halsen blev större och tårarna började rinna.
Nå, tiden gick, sommaren förde med sig härliga dagar så jag överlevde. Jag hade annat att tänka på vid tillfället och nära och kära som stödde mig. Det var ju ändå inte som om världen skulle gå under, det visste jag såklart. Men jag som alltid hade haft ett av de bästa betygen kunde ändå inte tycka att detta var okej.
Nå, mellanår.. då skulle man planera det! Jag hade klart för mig att jag i alla fall måste fara utomlands nu när jag faktiskt hade en bra orsak och möjlighet att göra det! Men fortfarande hade jag ju inte planerat dethär så jag hade ju inte sparat pengar och även om jag var glad för mina vänners skull var det var ju lite bittert att höra när alla de kom in i skolor och började söka lägenheter i Åbo och Hesa, men jag måste bara ta mig i kragen och fundera över hur jag nu skulle göra med mitt år. Jag behövde alltså ett jobb, tänkte att jag måste ha ett jobb till julen och sedan på våren fara utomlands, jag hade ingen att resa med så tänkte att då är det bäst att fara som au pair någonstans och samtidigt ha chans att träffa nya vänner medan man förhoppningsvis bor i en trygg värdfamilj.
Jag fick jobb som skolgångsbiträde i Seminarieskolan via min barndomsvän Sofia, vars mamma är skolans rektor. Är tacksam över det! Fastän tjänsten var till april fick jag jobbet och fick avsluta tjänsten redan vid jul som jag önskat.
Så jag började söka värdfamiljer och efter många om och men, så hittade jag en som verkade bra. Och till den familjen skall jag fara den 5 januari 2012! Det bär alltså av till Schweiz för min del. Känns overkligt ännu. Måndagen den 9 januari kl 18.00 schweizisk tid skall jag befinna mig på franskakurs för au pairer i Yverdon-les-Bains.






Så nu börjar jag blogga om mitt liv i Schweiz för att hålla mina bekanta uppdaterade om hur jag lever här, ifall det intresserar någon. Och tro mig, jag skall inte skriva så här långa inlägg på nytt (okej man skall aldrig säga aldrig). Blogginlägg skall ha mycket bilder och lite text så orkar man, för vem bryr sig egentligen så mycket om någon annans liv? Man bryr ju sig mest om sitt eget... eller hur? Ja, det kan ni ju svara på om ni ens orkade läsa mitt superintressanta blogginlägg ända till slutet! Heh... Ja och till sist kan jag ju påpeka att även om det här inlägget låter lite överdramatiskt så är var nog sommaren 2011 en lyckad sommar i sin helhet!
Studenten 2011