SaraSwiss

Tjugoett, Finlandssvensk, Student & Campus Helsingborg

Fin fin fin, mamma!

Kategori: Allmänt

Dagen har känts som en krabbisdag. Varför? - Jo mamma har snarkat i princip hela natten plus lite prat i sömnen, vilket resulterade i dålig sömn för min del. Mitt i allt saden hon: "fiin, fiin, fiiin!" Jag svarade: "Vad?" Mamma sade: "Så fin klänning du prova just!". Haha jag började gapskratta och mamma vaknade sådär halvt yr. Jag sov därmed endast fem timmar inatt, vilket kanske inte är optimalt när man har en IKEA-dag planerad framför sig. Hur som helst gick det bra på Väla och lägenheten känns betydligt mer mysig nu. Det enda vi inte fick köpt idag var väl en tv. Kanske jag klarar mig utan ännu en tid. 
Lite grekisk mat. Mamma förstod inte alls vad som ingick i lunchmenyn. Jag suckade och himlade med ögona som en tonåring åt henne. Hur svårt kan det vara liksom?
För att lugna ner sig efter en shoppingdag med jobbiga mig köpte mamma en flaska rött och ett paket tobak. Okej då, även en matkasse på det.
Nu läser hon lite i sin trevliga bok efter en supergod efterrätt à la Sara. 
Ikväll ska vi äta fisk med grönsaker och dricka vin. Nu är mina skåp fyllda med godsaker från Finland. Hur gott är inte karelska piroger? För att inte tala om müslin, rågbröden, knäckebröden, surskorporna och chokladen. Ja just det, finsk glögg hämtade hon också (21%, party!). Vi får se vad som händer i morgon. Det blir ju redan sista dagen i Helsingborg... kanske ändå en kort färd över till Helsingör eller en visit till Lund? Återstå att se.
 
 

Piggt väder och trött sinne

Kategori: Allmänt

I dagens inlägg får ni se ett antal bilder från söndagen. Vädret var så fint att jag nästan inte kunde tro att det var november med bara några veckor kvar till advent. Jag fick mig utsläpad ur lägenheten vid 15-slaget och det fina vädret gjorde att allting kändes lite bättre. I morgon kommer min kära mamma hit. 
 
 
 
Sedan tog jag mig såklart till Gröningen. Där tycker jag att det alltid är fint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bad sushiday

Kategori: Allmänt

 
Igår efter att Silja och jag hade kämpat hela dagen med statistiktabeller och den tjocka kursboken för att försöka göra grupparbetet klart gick vi och åt sushi med Alina och Karin. Tångsalladen var godast, vet inte varför men smakade inte bra med sushi igår. Tydligen finns det icke-sushifiilis dagar också? Jag prövade den vegetariska varianten eftersom jag alltid tyckt att Alinas vegetariska portion sett godare ut än min.
TGIF. Eller? Har inga planer. Huvudvärken dök upp idag också, som alla andra dar denna vecka. Jaja, trevlig helg då!
 
 
 
 

2 dagar i rad

Kategori: Allmänt

Galna Rebecca och Sofia på världens bästa Tbar. Det var så roligt på fredag, väldigt lyckad utekväll med flickorna från Lund! En liten detalj förstörde lite men vad kan man. Går inte att ändra på det mer.
 
Snälla Sofia och jag. Hon bjöd mig till henne nästa lördag igen, väntar redan haha!
 
Och sen lördag. Bilden säger kanske att Silja och Kevin bjöd på massvis av dricka. Har varken kvar mössan eller vantarna. Sedan ville jag ju inte hem efter baren, klockan var redan tre på natten så Daniel och Chris som också var ute (från min Nollningsgrupp) sa strikt åt mig att gå hem för att man enligt dem inte kommer in på krog mera vid den tiden. Ja sade "neeeej jag vill inte hem!!!" Blev arg och dramatiserade det hela, hittade väl på hemska historier om vad som eventuellt kan hända mig nu när jag måste gå ensam hemåt. Det slutade med att de smygit sig upp för backen och skrämde mig. Haha jag sade vant "jag VISSTE att ni skulle göra det där!". Skrattade åt mig själv på söndag när minnena kom tillbaka.
 
 

Hemskheter

Kategori: Allmänt

Veckan började med att man inte fick dricka vattnet i Helsingborg. Flaggan var på halvstång i skolan, jag fick höra att en utbytesstudent hade dött i sin lägenhet. Ush så obehagligt! Studentens kropp skall undersökas för det misstänks att han dött av något virus. För några veckor sedan mördades en ung man i sin lägenhet riktigt nära Vallgatan och den här veckan har det stått på Helsingborgs Dagblad om en 86-årig tant som suttit inlåst i en källare. Det händer hela tiden något mystiskt i denna stad, så man skall nog vara försiktig. Silja och jag har åtminstone börjat tänka efter vilka vägar man går hem och att man helst vill ha sällskap av någon annan som skall åt samma håll efter krogkvällar.
Snabbmatslandet

 

Nya perioden har också börjat denna vecka och vi har inte lika mycket föreläsningar som i förra perioden. Risken med det är att jag kanske tar det lite extra lugnt när man borde förstå att sitta och studera på egen hand. Men den stressen får komma inför tenten gissar jag, hehe.
Jag tycker det är helt bra att vi som uppgift har att läsa en bok under kursens gång, bl.a. min inriktning (Hälsa) skall läsa boken Snabbmatslandet. Och den är ju faktiskt intressant och bra! Det är såna här saker som intresserar mig och som jag skulle kunna tänka mig att jobba med för att förändra människors åsikter och val till det bättre, dvs. frågan angående hur människor verkligen fortsätter äta på snabbmatskedjor som t.ex. McDonald's fastän man vet hur oekologiskt och ohälsosamt det är. Det handlar om att producera en portion så snabbt som möjligt till kunden, nedfrysta varor värms snabbt upp och möblerna är på flit obekväma så att folk skall gå iväg så fort som möjligt och ge plats åt det hungriga folket som står och köar. Ush. 
Ikväll skall jag (om allt nu går enligt planerna) åka till Lund med Alina, träffa Rebecca & co och sedan skall jag höra av mig till Jeannette och förhoppningsvis träffa NN:s styrelse som skall på GA-balen! Jag har aldrig ännu besökt Göteborgs Nation fastän jag är medlem där, så jag hoppas att vi tar oss dit ikväll och att Jeannette sheikkar loss med mig. I morgon har Silja och Kevin inflyttningsfest så nu skall jag försöka klara av att festa två kvällar i rad. På onsdag natt trodde jag det skulle vara omöjligt eftersom jag inte kunde sova när halsen var så förbannat sjuk. Tur känner jag mig mycket bättre nu. Trevlig helg!

"Nätter maga"

Kategori: Allmänt

På söndag köpte jag en blomma för att ha någonting annat existerande i lägenheten förutom jag själv. Nej men den piggar ju upp den här värsta månaden i året. November. Grått, mörkt och trist. Det händer heller aldrig någonting extra extra i november utan man bara längtar att månaden skall vara över så att decembermånad kan börja. Jag blir så fruktansvärt trött av det här mörkret. Innan dagens inköp av krukan, ljuset och ljusfatet stod blomman i en allt för låg liten plastskål. Det var väldigt fult. Hur som, i tredje butiken hittade jag till sist en passande kruka för min kära kämppis. 
 
 
Om ni missat denna veckas skandal i Helsingborg så vet ni nu att vi måste koka vattnet. Det har nämligen hittats enterokocker i vattnet. JOBBIGT OCH USH FY! Här ser ni konversationen angående detta med Louise. Jag gapskrattade vid sista meningen! Haha, vad jag saknar mina trogna Ekenäsvänner alltså! Roligt att skämta på ekenäsiska dessutom, så himla fult och sött samtidigt. 
 

Snabbdate på McDonalds

Kategori: Allmänt

Au pairen Kajsa från Göteborg skulle till Lund i helgen så vi träffades en timme på Knutpunkten i Helsingborg på fredag eftermiddag innan jag skulle gå på Halloweenfesten. Det var roligt att se henne igen! Senaste gången vi träffades var förra jullovet när hon och Sofia hälsade på mig några dagar i Finland. Det blev en snabb träff på McDonalds och sedan skulle hon hoppa på ett tåg till Lund där hennes kompis åkte. Nästa gång skall vi träffas lite längre tid och kanske festa loss tillsammans!
På bilden har vi Alina som var utklädd till katt och jag var en idian. För en gångs skull kom ponchon i användning. Det var mycket folk på Villan och roligt att festa lite igen. 
Igår var jag på Thor 3D bio, det är inte någon typ av film jag skulle välja om jag bestämmer mig för att gå på bio, men den var faktiskt helt bra. Isabel frågade en timme innan den började ifall jag vill komma med och jag hade inte alls några planer för resten av veckoslutet så jag följde gärna med. Idag har jag inte umgåtts med någon, ush vad tråkigt. Jag gick ut och gå längs med Landborgspromenaden och nu skall jag se på lite Modern Family avsnitt som Louise tipsade mig om, den serien är nog ganska rolig fastän jag tyckt att den verkar lite jobbig. Det går ju alltid snett för dem! Med andra ord passar den mig bra, hahaha!