SaraSwiss

Tjugoett, Finlandssvensk, Student & Campus Helsingborg

Ligger lågt

Kategori: Allmänt

Idag är det grått och regnigt. Jag vaknade vid 9, åt morgonmål och sen sov jag lite igen för att orka ta mig ut på länk. Har blivit allt för mycket alkohol och skräpmat under veckan så idag skippade jag Nollningen, eller åtminstone tävlingarna nu på dagen. Funderar på att kanske delta nyktert ikväll. Men bara kanske.
 

Blev genomblöt på länken för det öste ner. Så nu sitter jag och fryser i lägenheten. Borde handla mat, tvätta kläder, fixa svenskt personnummer (det behövs banne mig till allt!), men inget har jag hunnit eller orkat fixa för Nollningen har börjat 11-tiden varje dag och varit så intensiv att jag är helt slut! Inga skolböcker har jag heller fått fixat. Wups.
Haha, förresten, min fadder ringde mig idag och frågade ifall jag hade gått vilse, att någon i gruppen nyligen hade sett mig och att jag antagligen gick fel. Tycks ha en dubbelgångare här i så fall, för när han ringde hade jag inte ens varit utanför min lägenhet ännu. 
 
 

Lund!

Kategori: Allmänt

Lite bilder från vägen ner till Knutpunkten, tågstationen i Hbg.
 
 
 
 
I eftermiddags tog Alina, Chris och jag tåget till Lund. Det tar ca 30 min att åka dit så det är ganska behändigt. Vi skrev in oss på nationer. Jag valde Göteborgs Nation i Lund, med tanke på att de brukar ha träffar med NN från ÅA. Alina sökte upp Hallands Nation och tappade bort sig på vägen, under tiden hängde jag med Chris. Stackars honom, hans betalning funkade inte så han är illa tvungen att åka till Lund på nytt! När Alina hittat tillbaka till centrum av Lund hade Chris åkt tillbaka till Helsingborg och jag träffade sedan Alina och hennes kompisar, vi gick ut och äta på en ny restaurang i Lund. Det är verkligen en mysig stad och man märkte nog att det är en studentstad, det kryllade av unga människor och cyklar överallt!
 
 
 
 
 
 
 
Satt bra efter att ha bott i sängen under hela förmiddagen. Gött med laxpasta och spenat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elsinore

Kategori: Allmänt

Muuu.
Förfesten igår var på Vallgatans studenthem (mitt hem), på sjätte våningen. Här runtomkring är flera skolor, bland annat International School of Helsingborg. Jag vaknar varje morgon av barnens skrik när de leker här utanför. Kiva.
 
Temat var World of Disney, vi var då Lejon från Lejonkungen of course.
 
Kärnan!
 
 
Grupp 21 som vi förfestade med var då 101 dalmatiner. Här med Cruella De Vil.
 
Utlänningarna.
 
Björnligan och vi. Nu blir bilderna bara suddigare och suddigare, precis som kvällen blev.
 
 
 
Hittade en finsk tjej som skall studera på Campus Helsingborg. Minns inte namnet. Fan.
 
 
 
Idag blir det antagligen Lund med Alina, vi skall skriva in oss på någon nation. Hon vill gå med i Hallands men jag hade tänkt Göteborgs Nation i Lund. Får se om denna grymma huvudvärk skall avta så att man känner sig lite mer representativ senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slicka på strömming

Kategori: Allmänt

 
 
Fy fan. Jag förstörde för hela lag 4 idag på Nollningen. Uppgiften där vi skulle föra en konserverad strömming från mun till mun, fram och tillbaka längs teamet, klarade jag inte av till slut. Efter att ha gett den vidare till killen bakom mig kunde jag bara inte ta emot den igen. Jag kände hur jag kommer spy ifall jag får den äckliga lukten, såsen och fisken i munnen igen. Fy fan det var så sjukt asigt... 
Stället vi befann oss på, Gröningen, var däremot en ytterst trevlig plats.
 
 
 
 
 
 
Den här sista bilden är förresten min utsikt från balkongen! Min utsikt är lite finare än deras...
Helsingör, Danmark i morgon! 
 
 
 
 
 

Whadup Helsingborg?

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nåja nu har jag bott två hela dagar i Helsingborg, gänget jag hittills träffat har varit trevliga och man har redan den skånska dialekten i huvudet. Det som är ganska skönt att veta är att många studenter verkar komma från en annan stad än Helsingborg och det här är helt nytt för dem också, plus är att jag inte behöver känna mig så värst gammal eftersom så många i Sverige verkar ha haft mellanår så jag är inte den enda som inte börjat studera genast efter gymnasiet. 
 
På måndag morgon vaknade jag ganska tidigt, redan 7.41 svensk tid hade jag tagit mig ut ur lägenheten för att gå och handla något till mitt tomma kylskåp. Allt var ju stängt då så jag stod utanför en stängd Coop affär. Nå, istället gick jag en liten rundvandring i stan och det var riktigt trevligt att se den fina utsikten över Öresund bort mot Helsingör. Uppe vid Kärnan som det kallas, träffade jag en glad och positiv gubbe som var på joggingtur. Han kramade och kysste mig och välkomnade mig till Helsingborg. 
 
 
 
 
Det här "tornet" är då Kärnan, som är ett medeltida vakttorn sedan 700 år tillbaka. På en klar dag skall man kunna se ända till Malmös Turning Torso torn!
 
Uppe vid terasstrapporna vid Kärnan ser man denna utsikt. Stortorget kallas det torg som är där nedanför, och där ser man en av färjorna som går rutten Helsingborg-Helsingör.
Sist men inte minst, varför jag tog mig till Helsingborg en vecka före skolan börjar är ju för att delta i deras "Gulisintagning" vilket här kallas "Nollning". Jag visste inte riktigt vägen till Villan (vita huset i bakgrunden) då jag på måndag skulle ta mig dit, men jag chansade och till sist såg jag långa köer med ungdomar samt den stora fina Villan, så jag visste att jag hade hittat rätt.
Direkt träffade jag faktiskt en annan som skall läsa samma program som jag, Health Management. Tyvärr hamnade vi sen i olika grupper så jag har inte träffat henne sedan dess. Jag vet inte hur många gånger jag redan har sagt den legendariska repliken: "Alltså... mitt modersmål är svenska, jag är finlandssvensk och har vuxit upp i en stad i Finland där majoriteten talar svenska..." Att de inte vet det. Håhhå!
 
Mitt lag i nollningen är grupp nummer 4 (my favourite number!). För att imponera och få högt poäng av en från "Novisheriet" hade våra faddrar sett till att vi skulle se ut som pandor på tisdagens program. Hemsk såg man ju ut hela dagen, men det var värt det för vår grupp kammade hem Grys (från Novisheriet) viktiga kort! Panda-da-Panda.
Vid 18-tiden påbörjade alla Nollor den legendariska Pubrundan. Det spelades endast svensk schlagermusik på denna första krog vi besökte och jag kände definitivt att jag befann mig i Sverige. Det var ganska roligt faktiskt, lite allsång på det hela.
Trötta pandor utanför hamnkrogen. 
Här har vi Alina - som jag hängt med mest i min grupp (hon bor också på Vallgatans studenthem) och Chris, den andra "utlänningen" i min grupp eftersom han har amerikanskt medborgarskap. Nu var det dags att gå vidare till den sista krogen, som snarare var en nattklubb än pub Idag känns det verkligen att man dansat igår. Nollningen fick nog bättre betyg igår än vad den fick på måndag. Då kändes allting ganska oorganiserat och eftersom jag skulle träffa Marina & Jens som hade några väskor åt mig tyckte jag att det var lite störande att ingen kunde ge information om när och var saker och ting skulle ske under dagen. Men det är kanske så det blir i början av ett såhär stort evenemang. 
 
Idag blir det grillning på Gröningen, en strand i Helsingborg!